Νοσοκομειακές Βιβλιοθήκες

Η Επιστημονική Βιβλιοθήκη του Ασκληπιείου λειτουργεί από τα μέσα της δεκαετίας του ’50. Από το 2006 στεγάζεται σε αυτόνομο χώρο 80 τμ., στο κτίριο του αμφιθεάτρου.
 Από το 2006 η Βιβλιοθήκη χρησιμοποιεί το ειδικό λογισμικό ΑΒΕΚΤ για την ταξινόμηση της συλλογής της. Η Βιβλιοθήκη διαθέτει υλικό επιστημονικού περιεχομένου και δεν είναι δανειστική.

– Πηγή

Η Ιατρική Βιβλιοθήκη του Ευαγγελισμού ιδρύθηκε το 1930 και αναδιοργανώθηκε σύμφωνα με διεθνείς κανόνες βιβλιοθηκονομίας το 1965.
 Σήμερα, η ιατρική Βιβλιοθήκη του Ευαγγελισμού είναι οργανωμένη και αυτοματοποιημένη και διαθέτει πλούσια συλλογή διεθνών και ελληνικών ιατρικών βιβλίων, περιοδικών και λοιπών εντύπων και ηλεκτρονικών πηγών πληροφόρησης τα οποία καλύπτουν θέματα των βιοϊατρικών επιστημών με ιδιαίτερη έμφαση στην Ιατρική επιστήμη.

– Πηγή

Η λειτουργία της Βιβλιοθήκης ξεκίνησε από το 1980, Η συλλογή της Βιβλιοθήκης καλύπτει ένα ευρύ φάσμα των Βιο-Ιατρικών Επιστημών, κυρίως ειδικεύεται στην Ορθοπεδική Τραυματολογία.
 Η Ιατρική Βιβλιοθήκη του Νοσοκομείου ΚΑΤ, βρίσκεται στον 1ο όροφο του κτιρίου «ΗΡΩΩΝ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ» και ο κατάλογος της βιβλιοθήκης (OPAC – λογισμικό ΑΒΕΚΤ5) είναι διαθέσιμος στο site του Νοσοκομείου.

– Πηγή

Ελληνικό Κέντρο Ψυχικής Υγιεινής και Ερευνών (Ε.ΚΕ.Ψ.Υ.Ε.) αποτελείται από  δίκτυο υπηρεσιών παροχής φροντίδας στην Αττική (Αθήνα, Πειραιά, Αιγάλεω, Χαλάνδρι), στην Θεσσαλονίκη, στο Ηράκλειο Κρήτης, στην Πάτρα και στην Ζάκυνθο.

– Πηγή

Η Βιβλιοθήκη Σισμανόγλειου Νοσοκομείου λειτουργεί από το 1984 και στεγάζεται στον 1ο όροφο του κτιρίου Ν4 , διαθέτει 35 θέσεις ανάγνωσης , καθώς και INTERNET ROOM με πέντε (5) τερματικά.
Τα θέματα που καλύπτει κυρίως η συλλογή είναι : ιατρικά, νοσηλευτικά και διοίκησης νοσοκομείων στην Ελληνική και Αγγλική γλώσσα.
Η συλλογή της βιβλιοθήκης αποτελείται από τόμους βιβλίων, ελληνικών και  ξενόγλωσσων περιοδικών

– Πηγή 1 – Πηγή 2

Η Ιατρικής Βιβλιοθήκης του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία» ιδρύθηκε και άρχισε επίσημα τη λειτουργία της το 1954.
 Η Βιβλιοθήκη στεγάζεται στο παλιό Αμφιθέατρο του Νοσοκομείου. Το υλικό που διαθέτει σήμερα η Βιβλιοθήκη περιλαμβάνει: Περιοδικά, βιβλία, οπτικοακουστικό υλικό, βιβλιογραφικούς και πληροφοριακούς οδηγούς και ενημερωτικά φυλλάδια.

– Πηγή

Η ιατρική βιβλιοθήκη του νοσοκομείου μας βρίσκεται στον 4ο όροφο της 4ης πτέρυγας του πέτρινου κτηρίου και είναι ανοιχτή για το κοινό όλες τις εργάσιμες ημέρες.
 Η βιβλιοθήκη δεν είναι δανειστική και λειτουργεί με 1 άτομο. Το Επιστημονικό Προσωπικό μας έχει πρόσβαση σε 4 PC (που είναι εγκατεστημένα στο Αναγνωστήριο) με ελεύθερη σύνδεση στο Internet.
 Η βιβλιοθήκη είναι μέλος του Εθνικού Δικτύου των Βιβλιοθηκών με δυνατότητα αναζήτησης και ανάκτησης ανάτυπων εργασιών, με χρέωση του ενδιαφερόμενου.

– Πηγή

H Βιβλιοθήκη του ΩΚΚ εξυπηρετεί όλο το επιστημονικό προσωπικό του Νοσοκομείου, καθώς και άλλους επιστήμονες όλης της χώρας μέσω του Διαδικτύου και του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών και την αποστολή σε πλήρες κείμενο των εργασιών από ιατρικά περιοδικά τα οποία δεν υπάρχουν στη Βιβλιοθήκη του ΩΚΚ.
Διαθέτει ελληνικά και ξενόγλωσσα βιβλία που αφορούν στην καρδιολογία και καρδιοχειρουργική.

– Πηγή

Η Συλλογή της Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών
«Λαϊκό» εμπεριέχει: Βιβλία, ξενόγλωσσα και ελληνικά περιοδικά, έντυπο και ηλεκτρονικό υλικό.

– Πηγή

Η συλλογή της βιβλιοθήκη Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών (Γ.Ν.Α.) «Αλεξάνδρα» απαρτίζεται μόνο από περιοδικά, κυρίως ιατρικής.

– Πηγή

Παρέχει πληροφορίες από το έντυπο και online υλικό της στους Ιατρούς όλων των ειδικοτήτων του Νοσοκομείου , της χώρας , Κύπρου και εξωτερικού. Σε φοιτητές της Ιατρικής , Νοσηλευτικής και Παραϊατρικών επαγγελμάτων. Σε όσους ασχολούνται με τις Βιοϊατρικές επιστήμες.

Η Βιβλιοθήκη δεν είναι δανειστική για το ευρύ κοινό . Εξαίρεση γίνεται μόνο για το προσωπικό του Νοσοκομείου μας.
Ο δανεισμός είναι 10 μέρες για τα παλαιά τεύχη των περιοδικών και Σαβ/κο  για το τελευταίο τεύχος και τα Βιβλία.

– Πηγή

Η Ιατρική βιβλιοθήκη του Νοσοκομείου στεγάζεται στον 5ο όροφο του κτιρίου Μαρίκα Ηλιάδη σε χώρο που διαμορφώθηκε ειδικά για αυτό το σκοπό.

Η συλλογή μας καλύπτει ιατρικά θέματα σε όλο το φάσμα της ανθρώπινης αναπαραγωγής, καθώς και θέματα που άπτονται των πληροφοριακών αναγκών του υπολοίπου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του Νοσοκομείου. Περιλαμβάνει περιοδικά, βιβλία και βάσεις δεδομένων και είναι οργανωμένη σύμφωνα με διεθνείς βιβλιοθηκονομικούς κανόνες και πρότυπα επεξεργασίας.

– Πηγή

Η ιατρική βιβλιοθήκη του Γενικού Νοσοκομείου Νικαίας Άγιος Παντελεήμονας συνολικής έκτασης 80τμ στεγάζεται στο Α όροφο του Κεντρικού Κτηρίου του Νοσοκομείου.

Η λειτουργιά της ξεκίνησε το 1962, με απώτερο σκοπό την τεκμηριωμένη επιστημονική πληροφόρηση. Η συλλογή καλύπτει περίπου 200 τίτλους περιοδικών και υπάρχει πρόσβαση σε πολλούς άλλους ηλεκτρονικά. Η διάταξη των περιοδικών είναι αλφαβητική κατά τίτλο. Στη συλλογή προστίθενται 500 περίπου βιβλία ιατρικού περιεχομένου. Η βιβλιοθήκη δεν είναι δανειστική.

– Πηγή

Η Βιβλιοθήκη στεγάζεται στο υπόγειο του Νοσοκομείου (επίπεδο -1) και λειτουργεί τις εργάσιμες ημέρες Δευτέρα-Παρασκευή από τις 07.00 – 15.00. 

Διαθέτει αναγνωστήριο 25 θέσεων και 5 ηλεκτρονικούς υπολογιστές με πρόσβαση στο Διαδίκτυο. Από τους υπολογιστές της βιβλιοθήκης μπορεί να γίνει αναζήτηση πηγών και βιβλιογραφίας σε βάσεις που έχει πρόσβαση η βιβλιοθήκη. Επίσης, παρέχεται η δυνατότητα σκαναρίσματος εγγράφων και φωτοτύπησης. Το φωτοτυπικό λειτουργεί με κάρτα που την αγοράζει ο χρήστης από το προσωπικό της βιβλιοθήκης, καταβάλλοντας το αντίστοιχο αντίτιμο.

– Πηγή

Η βιβλιοθήκη είναι μέλος του Εθνικού Δικτύου Επιστημονικών και Τεχνολογικών Βιβλιοθηκών και  συμμετέχει  με το υλικό της στο Συλλογικό Κατάλογό Περιοδικών του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης.

Η βιβλιοθήκη δεν είναι δανειστική, εξυπηρετεί τους χρήστες της με παραγωγή φωτοαντιγράφων του υλικού της. Οι χρήστες έχουν την δυνατότητα να αντλούν πληροφορίες σχετικές με την ιατρική βιβλιογραφία από τους 5 Η/Υ της βιβλιοθήκης οι οποίοι έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο .   

– Πηγή

Η λειτουργία της βιβλιοθήκης στο Θριάσιο Νοσοκομείο ξεκίνησε το 1998. Από το 2005 στεγάζεται στο ισόγειο του Λατσείου κτηρίου.

Η συλλογή της βιβλιοθήκης αποτελείται από περίπου 450 τόμους βιβλίων και 180 τίτλους ξενόγλωσσων περιοδικών. Από το 2015 έχει δημιουργηθεί μία μικρή συλλογή λογοτεχνικών και άλλων βιβλίων (ιστορικά, θρησκευτικά κ.λ.π.) που συνεχώς αναπτύσσεται μέσω δωρεών και εξυπηρετεί κυρίως τις ανάγκες των ασθενών και των συνοδών τους.

Η βιβλιοθήκη λειτουργεί και ως αναγνωστήριο με δυνατότητα χρήσης δύο Η/Υ , internet , εκτυπωτή, φωτοτυπικού, fax και scanner.

– Πηγή

Βιβλιοθήκες στο ΠΓΝΛ & ΚΟΥΤΛΙΜΠΑΝΕΙΟ-ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΕΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

  1. Νοσοκομειακή βιβλιοθήκη του Π. Γ. Ν. Λάρισας.
  2. Βιβλιοθήκη στον 3ο όροφο του Π.Γ.Ν. Λάρισας, στο χώρο της «ΕΣΤΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ»
  3. Βιβλιοθήκη στην παιδιατρική κλινική του Π.Γ.Ν. Λάρισας.
  4. Βιβλιοθηκη στην ψυχιατρική κλινική του Π.Γ.Ν. Λάρισας.
  5. Βιβλιοθήκη στο ΚΟΥΤΛΙΜΠΑΝΕΙΟ – ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΕΙΟ Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας

Η Νοσοκομειακή Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας ιδρύθηκε το Μάρτιο του 2000. Στεγάζεται σε δύο αίθουσες στο ισόγειο του Νοσοκομείου, σε αυτόνομο χώρο 160τ.μ κοντά στο αμφιθέατρο.

Στην μεγάλη αίθουσα βρίσκεται η κύρια συλλογή των ιατρικών βιβλίων και των επιστημονικών περιοδικών (ξενόγλωσσων και ελληνικών), λειτουργώντας ταυτόχρονα και ως αναγνωστήριο. Διαθέτει περίπου 20 θέσεις ανάγνωσης, καθώς και πρόσβαση σε ηλεκτρονικά περιοδικά, με τέσσερες (4) θέσεις εργασίας Η/Υ. Στην μικρότερη αίθουσα φιλοξενείται το σχολείο για τους μικρούς ασθενείς του Νοσοκομείου μας και ένα μέρος τίτλων ξενόγλωσσων ιατρικών περιοδικών της βιβλιοθήκης. 

– Πηγή

Equal2Health είναι ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα ανάμεσα στην Ελλάδα και Βουλγαρία με κύριο στόχο τη βελτίωση της πρόσβασης στην πρωτοβάθμια υγειονομική περίθαλψη για τον πληθυσμό που βρίσκεται σε απομακρυσμένες ή απρόσιτες περιοχές της Διασυνοριακής Περιοχής.

Για να επιτυγχάνει αυτό τον στόχο, το πρόγραμμα Equal2Health  προμηθεύει υπηρεσίες βιβλιοθήκης στο νοσοκομείο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.

– Πηγή 1 – Πηγή 2

H Επιστημονική Βιβλιοθήκη του 251 Γενικού Νοσοκομείου Αεροπορίας ξεκίνησε την λειτουργία της το έτος 1979, υπάγεται στη Διεύθυνση Τομέα Επιχειρήσεων Εκπαίδευσης Οργάνωσης και Έρευνας (ΔΤΕΕΟΕ), και στεγάζεται στον πρώτο όροφο του Γ’ κτιρίου του 251 ΓΝΑ.

Η συλλογή της Bιβλιοθήκης καλύπτει όλες τις ιατρικές ειδικότητες του νοσοκομείου. Περιλαμβάνει 610 τίτλους έντυπων και ηλεκτρονικών περιοδικών και 2.975 τίτλους ιατρικών βιβλίων, εκ των οποίων οι 159 τίτλοι διατίθενται σε ψηφιακή μορφή (αρχεία pdf). Επίσης, υπάρχει μία μικρή συλλογή 520 τίτλων βιβλίων που άπτεται κυρίως λογοτεχνικού και ιστορικού περιεχομένου, στην οποία έχει πρόσβαση το επιστημονικό προσωπικό και καθε ενδιαφερόμενος χρήστης.

– Πηγή

Το ωράριο λειτουργίας της Βιβλιοθήκης είναι: 08:00 – 14:00

– Πηγή

ΑΙΓΙΝΗΤΕΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ – Στο χώρο των ειδικών ιατρείων λειτουργεί δανειστική βιβλιοθήκη, όπου μπορούν οι ασθενείς και οι οικογένειες τους να χρησιμοποιήσουν κατά τη διάρκεια αναμονής τους στο χώρο, αλλά μπορούν και να τα πάρουν  στο σπίτι τους.

Επίσης, μπορούν να φέρουν βιβλία που δεν χρειάζονται πια για να τα αφήσουν στη βιβλιοθήκη.

– Πηγή

Ιατρικές Βιβλιοθήκες

Η Ιατρική Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης «ΑΧΕΠΑ» ιδρύθηκε το 1988.
 Σήμερα, στεγάζεται σε τρεις διαφορετικές αίθουσες στο ισόγειο της νέας πτέρυγας του Νοσοκομείου, επί της οδού Αγίου Δημητρίου.
 Η Βιβλιοθήκη εξυπηρετεί οποιανδήποτε άλλο εξωτερικό χρήστη που επιθυμεί να συμβουλευτεί ή να προμηθευτεί έντυπη ή ηλεκτρονική ιατρική βιβλιογραφία.

– Πηγή

Η Βιβλιοθήκη ξεκίνησε να λειτουργεί το 2003 και στεγάζεται στον -1 όροφο του Νοσοκομείου. Διαθέτει 30 θέσεις ανάγνωσης καθώς και Internet Room με δυνατότητα ανάπτυξης 13 τερματικών.
 Η συλλογή της Βιβλιοθήκης αποτελείται από επιστημονικά συγγράμματα και περιοδικά με θέματα : ιατρικά, νοσηλευτικά, διοίκησης νοσοκομείων, κτλ. 
 Παράλληλα, η Βιβλιοθήκη διαθέτει συλλογή λογοτεχνικών και ποικίλης ύλης βιβλίων

– Πηγή 1, Πηγή 2

Η Βιβλιοθήκη του Ιδρύματος Ιατροβιολογικής Έρευνας της Ακαδημίας Αθηνών (ΙΙΒΕΑΑ) έχει ως σκοπό την υποστήριξη και προώθηση της ερευνητικής διαδικασίας που εκπονείται στους κόλπους του Ιδρύματος, αναπτύσσοντας λειτουργίες και παρέχοντας υπηρεσίες, προϊόντα και πηγές πληροφόρησης. Λειτουργεί, ως εκ τούτου, ως ο «Κεντρικός Πληροφοριακός Διανομέας» του Ιδρύματος.

Η Βιβλιοθήκη διαθέτει και παρέχει τις ακόλουθες υπηρεσίες:

  • Παραγγελία επιστημονικών άρθρων
  • Διαδανεισμό
  • Αναζήτηση βιβλιογραφίας
  • Επιλεκτική Διάχυση Πληροφοριών (SDI)
  • Αναγνωστήριο
  • Εκτυπώσεις
  • Αναζήτηση βιβλιογραφικών αναφορών
  • Αναζήτηση Impact Factor περιοδικών
  • Ασύρματη σύνδεση δικτύου

– Πηγή 1, Πηγή 2

Η  Βιβλιοθήκη του Ελληνικού Ινστιτούτου Pasteur, δημιουργήθηκε το 1922, ταυτόχρονα με την έναρξη της λειτουργίας του Ινστιτούτου. Υπάρχουν τίτλοι περιοδικών που ξεκινούν από το 1920 αλλά ουσιαστικά ο εμπλουτισμός της  ξεκινά από το 1950.

Η βιβλιοθήκη σήμερα συμμετέχει στο Δίκτυο των Ελληνικών βιβλιοθηκών του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης, είναι μέλος στο Ηeal Link, των ελληνικών ακαδημαϊκών βιβλιοθηκών, έχοντας πρόσβαση online και full text στα περιοδικά των περισσοτέρων εκδοτικών οίκων που περιέχονται και είναι συνδεδεμένη με τη βιβλιοθήκη του Ινστιτούτου Παστέρ στο Παρίσ (Institut Pasteur), από την οποία μπορεί να προμηθευτεί εκτυπώσεις άρθρων που δεν ανακτώνται από τις παραπάνω πηγές.

H Βιβλιοθήκη προσφέρει: Αποστολή φωτοαντιγράφων, fax, e-mail από το διαθέσιμο υλικό της βιβλιοθήκης και από τις ηλεκτρονικές βιβλιοθήκες στις οποίες συμμετέχει ως μέλος.

– Πηγή 1

Τμήμα Ιατρικής, Πανεπιστημίου Πατρών – Βιβλία και περιοδικά με γνωστικό αντικείμενο την κλινική ιατρική και συναφή γνωστικά πεδία, βρίσκονται και στη Βιβλιοθήκη του Τμήματος στο ισόγειο του Συγκροτήματος των Αμφιθεάτρων-Βιβλιοθήκης του Τμήματος Ιατρικής (Πλησίον του Κτιρίου Προκλινικών Λειτουργιών).

Η Βιβλιοθήκη διαθέτει αναγνωστήριο (150 θέσεων) φωτοτυπικό μηχάνημα και Η/Υ. Η Βιβλιοθήκη είναι και δανειστική. Ο δανεισμός επιτρέπεται σε όσους κατέχουν την κάρτα δανεισμού.

  • 285 τίτλοι ιατρικών περιοδικών  σε σταματημένες έντυπες συνδρομές
  • Υπάρχουν και ηλεκτρονικές συνδρομές σε περιοδικά στις οποίες έχει πρόσβαση η Βιβλιοθήκη
  • Βιβλία Ιατρικής Βιβλιοθήκης 7.500~ τίτλοι βιβλίων 
  • 43 CD για διάφορες ειδικότητες και ο χρήστης μπορεί να χρησιμοποιήσει τους Η/Υ της Βιβλιοθήκης και να τα διαβάσει.

Τα CD δεν δανείζονται εκτός Βιβλιοθήκης

– Πηγή 1

Βιβλιοθήκη Επιστημών Υγείας ΕΚΠΑ

Η Βιβλιοθήκη Επιστημών Υγείας λειτουργεί από το 1996. Η θεμελίωση του κτιρίου που στεγάζει την Βιβλιοθήκη έγινε το έτος 1991. Οι συλλογές της Βιβλιοθήκης, με πολλές προσπάθειες, έχουν εμπλουτιστεί σημαντικά και σήμερα η Βιβλιοθήκη Επιστημών Υγείας διαθέτει μια σημαντική συλλογή έντυπων πηγών, ηλεκτρονικά βιβλία και περιοδικά, καθώς και βιβλιογραφικές βάσεις.

Σπουδαστήριο Οδοντιατρικής Σχολής

Το Σπουδαστήριο της Οδοντιατρικής ιδρύθηκε το 1977. Αποτελεί τμήμα της Βιβλιοθήκης Επιστημών Υγείας και στη συλλογή του περιλαμβάνει βιβλία και περιοδικά που αφορούν κυρίως τους τομείς της Οδοντιατρικής. Στη συλλογή του περιεχεται και ένα μικρότερο κομμάτι που αφορά ευρύτερα τις Επιστήμες Υγείας.

Η συλλογή του Σπουδαστηρίου περιλαμβάνει στο έντυπο υλικό της: βιβλία και διδακτικά συγγράμματα, διπλωματικές εργασίες, διδακτορικές διατριβές, επιστημονικές εργασίες, ερευνητικές μονογραφίες, υφηγεσίες, πληροφοριακό υλικό (λεξικά κτλ.) και περιοδικά. Συνολικά στη συλλογή του το Σπουδαστήριο περιλαμβάνει περίπου 4000 τεκμήρια και 200 τίτλους περιοδικών με περίπου 3000 τόμους (ξενόγλωσσα και ελληνικά).

– Πηγή 1

Βιβλιοθήκη Επιστημών Υγείας – Για την εξυπηρέτηση των σκοπών της εκπαίδευσης και της έρευνας, λειτουργεί στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης ενιαία, αποκεντρωμένη και αυτοτελής Μονάδα Κεντρικής Βιβλιοθήκης με την ονομασία «Βιβλιοθήκη και Κέντρο Πληροφόρησης του ΔΠΘ». Η Κεντρική Βιβλιοθήκη με απόφαση της διοίκησης του Ιδρύματος έχει ως έδρα την Κομοτηνή. Λόγω της γεωγραφικής διασποράς του Πανεπιστημίου σε τέσσερις (4) πόλεις της Θράκης (Κομοτηνή, Ξάνθη, Αλεξανδρούπολη και Ορεστιάδα) η Κεντρική Βιβλιοθήκη έχει αναπτύξει, διοικητικά, εννέα (9) Βιβλιοθήκες με ένα από αυτά να είναι η Βιβλιοθήκη Επιστημών Υγείας.

Η βιβλιοθήκη παρέχει: Αναγνωστήριο, Η/Υ, περιοδικά, βιβλία, e-books, wi-fi, scanner, φωτοαντιγραφικά μηχανήματα κ.α.

– Πηγή 1, – Πηγή 2

Στο Νομό Καρδίτσας το Παράρτημα της Βιβλιοθήκης στεγάζεται στο κτιριακό συγκρότημα του Τμήματος Κτηνιατρικής. Οι εγκαταστάσεις του Τμήματος Κτηνιατρικής βρίσκονται στο τέρμα της οδού Τρικάλων (έξοδος της πόλης προς Τρίκαλα). Η βιβλιοθήκη βρίσκεται στο κτίριο των Αμφιθεάτρων. Στο ισόγειο είναι το αναγνωστήριο και στον πρώτο όροφο όλες οι υπόλοιπες υπηρεσίες της βιβλιοθήκης.

Υπηρεσίες:

  • Αίθουσες μελέτης/εργασιών
  • Αναζήτηση πληροφοριακού υλικού/συλλογής στα βιβλιοστάσια (ράφια)
  •  Δανεισμός – Ανανέωση – Κράτηση
  • Διαδανεισμός
  • Πληροφοριακή Εκπαίδευση
  • Υποστήριξη μαθημάτων              
  • Χρήση ηλεκτρονικού εξοπλισμού

– Πηγή

Βιβλιοθήκη Πανεπιστημίου Θεσσαλίας
Παράρτημα Τμήματος Ιατρικής

Υπηρεσίες Βιβλιοθήκης:

  • Αίθουσες μελέτης/εργασιών Εικονίδιο μετάβασης σε άλλη ιστοσελίδα
  • Αναζήτηση πληροφοριακού υλικού/συλλογής στα βιβλιοστάσια (ράφια) Εικονίδιο μετάβασης σε άλλη ιστοσελίδα
  • Δανεισμός – Ανανέωση – Κράτηση Εικονίδιο μετάβασης σε άλλη ιστοσελίδα
  • Διαδανεισμός Εικονίδιο μετάβασης σε άλλη ιστοσελίδα
  • Πληροφοριακή Εκπαίδευση Εικονίδιο μετάβασης σε άλλη ιστοσελίδα
  • Υποστήριξη μαθημάτων Εικονίδιο μετάβασης σε άλλη ιστοσελίδα
  • Υποστήριξη σε άτομα με αναπηρίες Εικονίδιο μετάβασης σε άλλη ιστοσελίδα
  • Χρήση ηλεκτρονικού εξοπλισμού Εικονίδιο μετάβασης σε άλλη ιστοσελίδα

– Πηγή 1

Οι χρήστες των Βιβλιοθηκών και των τριών Τομέων του Τμήματος έχουν πρόσβαση on-line στον κατάλογο όλων των Βιβλιοθηκών του A.Π.Θ. και σε βιβλιογραφικές και άλλες βάσεις δεδομένων που προσφέρονται από το Σύστημα Βιβλιοθηκών του A.Π.Θ. Το Τμήμα Φαρμακευτικής διαθέτει Νησίδες Υπολογιστών συνδεδεμένους στο διαδίκτυο. Για τη χρήση τους οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να ενημερωθούν από το προσωπικό του κάθε Τομέα.

Οι φοιτητές μπορούν να εκδώσουν κάρτα για δανεισμό βιβλίων στην βιβλιοθήκη του Τμήματος, απευθυνόμενοι στην υπεύθυνη (γραφείο 319, Αίθουσα Σεμιναρίων).

– Πηγή

Η Βιβλιοθήκη του Τμήματος Κτηνιατρικής στεγάζεται στη νέα πτέρυγα του κτιρίου της Κτηνιατρικής στην Πανεπιστημιούπολη.

– Πηγή

Η Βιβλιοθήκη του Τμήματος Ιατρικής ιδρύθηκε το 1998. Στεγαζόταν από το έτος ιδρύσεώς της έως και το Μάιο του 2011 στο χώρο του κτιρίου Νέων Αμφιθεάτρων.

Από το Μάιο 2011 και μέχρι να μεταφερθεί στις καινούργιες εγκαταστάσεις της Σχολής Επιστημών Υγείας, φιλοξενείται και συστεγάζεται στο Επιστημονικό Αναγνωστήριο της Κεντρικής Βιβλιοθήκης. Την εποπτεία της Βιβλιοθήκης έχει η Επιτροπή Βιβλιοθήκης του Τμήματος.

– Πηγή

Η Βιβλιοθήκη εξυπηρετεί τόσο την κοινότητα του Τμήματος, (μέλη Δ.Ε.Π., Ε.Τ.Ε.Π., φοιτητές, κ.λπ.), όσο και τους επισκέπτες–ερευνητές. Την ευθύνη λειτουργίας της Βιβλιοθήκης την έχει η Επιτροπή Βιβλιοθήκης.
Η συλλογή της Βιβλιοθήκης αποτελείται από περίπου τρεις χιλιάδες πεντακόσιους (3.500) τίτλους ελληνικών και ξενόγλωσσων βιβλίων που απαρτίζουν επιμέρους συλλογές, με ξεχωριστή διαχείριση για καθεμία, όπως:

  • Η Κύρια Συλλογή, με βιβλία που εξυπηρετούν τις ερευνητικές και εκπαιδευτικές ανάγκες της Σχολής και των χρηστών.
  • Η Συλλογή Πληροφοριακών Βιβλίων, που περιλαμβάνει λεξικά, εγκυκλοπαίδειες, άτλαντες κ.λ.π.
  • Η Συλλογή Διδακτορικών Διατριβών του Τμήματος, που περιλαμβάνει διδακτορικές διατριβές, διπλωματικές εργασίες και υφηγεσίες μελών του Τμήματος.
  • Η Συλλογή των Περιοδικών, που περιλαμβάνει περιοδικά οδοντιατρικού ενδιαφέροντος (135 τίτλους περιοδικών εκδόσεων με 72 τρέχοντες τίτλους) ταξιθετημένα αλφαβητικά με τον τίτλο. Σημειώνεται ότι οι περισσότεροι τίτλοι είναι διαθέσιμοι και on-line.

– Πηγή

 Η Βιβλιοθήκη των Τμημάτων Οργάνωσης Διαχείρισης Αθλητισμού και Φυσικοθεραπείας στεγάζεται στο κτίριο του Πανεπιστημίου που βρίσκεται επί της Λεωφόρου Ευσταθίου & Σταματικής Βαλιώτη & Πλαταιών, στο ισόγειο.

Έχει εμβαδόν 125 τετραγωνικά μέτρα, διαθέτει αναγνωστήριο δυναμικότητας 20 θέσεων και είναι εξοπλισμένο με 11 ηλεκτρονικούς υπολογιστές ώστε οι χρήστες να κάνουν βιβλιογραφικές αναζητήσεις.

Η Βιβλιοθήκη διαθέτει περισσότερα από 8.500 βιβλία και ένα μεγάλο πλήθος επιστημονικών περιοδικών σχετικά με την επιστήμη της Διαχείρισης Αθλητισμού. Επίσης, έχει δυνατότητα πρόσβασης σε διεθνείς βιβλιοθήκες μέσω του Διαδικτύου, ενώ όλοι οι χρήστες έχουν πρόσβαση πλήρους κειμένου σε ηλεκτρονικά περιοδικά, ηλεκτρονικές βάσεις δεδομένων και ηλεκτρονικά βιβλία διεθνούς εμβέλειας μέσω της Κοινοπραξίας Ελληνικών Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών(HEALlink).

Στο χώρο της βιβλιοθήκης υπάρχει δωρεάν πρόσβαση στο διαδίκτυο μέσω εγκατεστημένου συστήματος ασύρματης σύνδεσης (WiFi).

Στο δεξι  σκέλος της ιστοσελίδας βρίσκονται και η πήγες της βιβλιοθήκης.

– Πηγή

Βιβλιοθήκη του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου λειτούργησε το 2007 και στεγάζεται στο αναπαλαιωμένο κτήριο των Παλαιών Δικαστηρίων της Λεμεσού “Βασίλης Μιχαηλίδης”.

Υπηρεσίες Βιβλιοθήκης:

Πηγή